A Mecsek déli lejtőjén található helyszínünk filmezésekor az egyetlen akadályt a felerősödő szél jelentette. A szélerősség kérdése az egyik legérzékenyebb pontja a drónnal való forgatásnak. Egy határértéken túl ugyanis lehetetlen stabil képet készíteni a drónnal, illetve az arra felszerelt kamerával.

A Tettye kitűnő adottságú éghajlata miatt egy botanika rajongó banktisztviselőnek, Pintér Jánosnak a róla elnevezett Pintér-kert arborétumba olyan fajokat is sikerült telepítenie, amik az egész országban különlegesnek számítanak.

A botanikus kertben több mint harminc védett fajt tartanak számon, köztük van például a Mecsek egyik legszebb lágyszárúja, a Bánáti bazsarózsa, de ugyanígy védett növény a szúrós és a lónyelvű csodabogyó is.

Virágzás idején lenyűgöző látványt nyújtanak az orchideák de érdemes megnézni a hatalmas arizóna ciprust és a gránátalmafákat is.

 A Tettyén közlekedik Magyarország legrövidebb útvonalú kisvasútja mindössze ötszázhetven méter hosszú sínpáron. A Mecseki Kisvasút a hatvanas években épült, "az ifjúság nevelése és kulturált szórakoztatása" céljából. A két végállomáson kívül megállóhellyel sem rendelkező vonal az Állatkertet és a Vidámparkot köti össze.