Oktokopterünkkel ezúttal az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Rudas fürdőt jártuk körül. Eredete nem pontosan ismert, de valószínűleg már akkor is fürdő állt itt, mielőtt a törökök ráépítették a sajátjukat 1556-ban.

1597-ben még - a teljes újjáépítést irányító Szokoli Musztafa budai pasa után - Musztafa-fürdőnek nevezték, bár egyes források szerint korábban már Ali pasa is végzett javításokat a régi fürdőn. Egy évszázaddal később, amikor a férfiak délelőtt, a nők pedig csak délután fürödhettek, már Zöldoszlopos fürdőnek keresztelték át. A XVIII. és a XIX. században számos felújításon esett át, a török jelleget mindegyik megtartotta. Több vízforrás is tartozik hozzá, melyek a dolomitrétegből nyerik a 35-42 fokos vizet. A Rudas fürdő rendelkezik Budapest legmelegebb gyógyvizes uszodájával (29 C°) és a legmelegebb gyógyvizes medencével (42 C°).

1896-ban uszodával bővült, amely 1930-ban kezdett élettel megtelni, amikor bevezették, hogy nők és férfiak egyszerre is használhatják azt. A gőzfürdőt viszont csak a férfiak kedvelték, így a női részleget 1936-ra meg is szüntették az alacsony érdeklődés miatt (több mint ötször annyi férfivendég látogatta). A török időkben épült nyolcszögletű központi medencének maradványai a mai napig megtalálhatóak a Fürdőben. 2005-ben, hosszas felújítás után újra megnyitotta kapuit, de az akkori rekonstrukció nem nyerte el se a közvélemény se az építészek tetszését.

Idén új tervezőiroda lehelt újra életet a több mint négy évszázados épületbe, vegyítve a klasszikus elemeket a modern formákkal. A Fürdő éttermet is kapott, ahol a török-magyar étlap fogásai közül néhány a közeli források vizét használja fel.

A "Rudas" elnevezés pontos eredete e rengeteg történeti adalék ellenére ismeretlen.

Az oktokopter röptetése ezúttal meglehetősen izgalmas volt. Mivel a zavartalan műholdvétel miatt fürdővel szemben, a Szent Gellért rakpart másik oldalán kellett felengednünk a szerkezetet, a filmezést rendkívüli módon nehezítette a rakpart sűrű villamosvezeték-hálózata. A drón pilótájának azonban szerencsére ez nem jelentett gondot, így elkészülhetett a madártávlati felvétel.