Eger városa drónos filmezés szempontból ideális. Nagy terek vannak,karakteres, látványos épületek és a település is meglehetősen "egyben" van. Ezért jól lehetett haladni. Maga a drón biztonsággal 400 méterig tud fölmenni a levegőbe, tehát a minaret magasságának a tízszeresét könnyedén tudja teljesíteni. Illetve tudná, mert ekkora magasságból valójában nem sok értelme lenne a filmezésnek, még a legmonumentálisabb épületek is szinte pontszerűnek tűnnének.

Az egri Kethüda minaret az Oszmán Birodalom legészakibb minaretje. A minaret az ezerötszázas évek végén épült vöröshomokkőből az eredetileg mellette álló dzsámihoz.  A városban majdnem száz évig tartó török uralom alatt összesen tíz minaretet emeltek, de közülük a Kethüda az egyetlen, ami megmaradt. Amikor ezerhatszáznyolcvanhétben a várost végre visszafoglalták, a magyarok örömükben ezt a minaretet is le akarták bontani. Ezért nem kevesebb mint négyszáz ökörrel húzták meg a tornyot, de az épület ennek ellenére meg sem moccant, úgyhogy inkább egy, az el nem távolított félholdból kinövő keresztet raktak a tetejére.

Néhány éve a minaret újra betölti eredeti feladatát: a müezzin közvetítésével imára hívja a helyi muszlimokat. Demir Hikmet, az egri müezzin egy kis török éttermet működtet a városban, emellett pedig napjában többször dalra fakadva szólítja meg muszlim terstvéreit a turisták nagy örömére. 

A minaret alapja 14-szögletű, csúcsa 40 m magas,kovácsoltvas korláttal kerített erkélye  26 méter magasan fut körbe. A torony belsejében csigalépcső vezet fel, 97 keskeny, magas lépcsőfokkal.