Pécset szárnyak nélkül madártávlatból Magyarország legmagasabb épületéről, a Misina csúcson épült pécsi tévétoronyból lehet megnézni. A majdnem 200 méter magas torony 18 és fél ezer tonna acélból készült. A kilátószinten hatszáztíz méteres tengerszint feletti magasságból szemlélhetjük a tájat. A torony eredetileg 191 méteres volt, de egy 1995-ös antennacserét követően, 6 méterrel lett magasabb. A jelenlegi torony betonalapja 22 méteres átmérőjű, 3 és fél méter vastag, melyet többrétegű acélháló merevít. A torony kettős gyűrűből áll, a belső 5 méteres átmérővel 135 méteres magasságig halad, a külső 12 méteres átmérővel 92 méter magasságig. A belső gyűrűben fut a lift, a kettő közt pedig 459 lépcsőfok kanyarog.

A presszó szinten pedig egy különleges kiállítás mesél Magyarország legrégebbi és legismertebb dinoszauruszáról, a Komlosaurusról.

 A Mecsek gyönyörű vidékén ugyanis kétszázmillió évvel ezelőtt a tengerpart mocsaras erdőiben és lápjain dinoszauruszok éltek. Akkoriban a különböző páfrányfélék összefüggő erdőségeket alkottak, a buja növényzet egyrészt bőséges táplálékot, másrészt több oxigént biztosított a rekeszizommal nem rendelkező dinoszauruszoknak.