A Pécs-Belvárosi Plébánia, vagyis Gázi Kászim pasa dzsámija központi találkozóhely Pécs főterén. Számtalan szerelem, barátság kibontakozásának első helyszíne volt és lesz a jövőben is a Széchenyi-tér. Egyúttal a tér a drón felengedésének ideális helyszíne is volt. Természetesen, ahogy az ilyen forgalmas helyszíneken lenni szokott, óriási volt a reptetésünk körül az érdeklődés. Ilyenkor nagyon sok kérdés érkezik munka közben, ami bizony nagyon fárasztóvá tud lenni, lévén, hogy folyamatosan koncentrálni kell a repülés során. Ebben a műfajban ugyanis nem lehet hibázni. 

 De, hogy beszéljünk a dzsámiról  is, valószínűleg a tizenharmadik században épült Bertalan-templom lehetett az alapja a minaretnek, ami a pénteki imakor és ramadán alkalmával most is a környékbeli muszlimok találkozóhelye.

 A legenda úgy szól, hogy Gázi Kászim pasa egy magyar keresztény rabszolgáért cserébe olyan magas summát kapott váltságul, hogy ez az összeg fedezte a dzsámi felépítését.

A nagymecset a térhez képest elfordítva épült, így néz ugyanis Mekka felé. Mivel minden valamire való pasának volt legalább egy fürdője is, Gázi Kászim sem volt kivétel: fürdőjének mosómedencéi ma is megtalálhatók a templomban, de ma már szenteltvíz tárolására használják őket.

Bár csak halványan, de az épület belső falain még olvashatóak a Korán idézetei és látható a szintén keleti tájolású imafülke, a mihráb.

Amikor a törökök hosszú megszállás után elhagyták az országot, a dzsámiban hálaadó misét tartottak, azóta a templom ismét katolikus.