Egerszalók barokk temploma rejt egy külön kis csodát: itt található a számtalan történetet őrző Csodatévő Mária-kegykép, aminek több misztikus gyógyulás is köszönhető. Esterházy Pál nádor írásából tudjuk, hogy a Mária kép egy kor egy tölgyfán állt a szalóki erdőben. A hagyomány szerint egykor élt egy a remete a Verpelétet Egerrel összekötő út mellett, aki gyakran imádkozott egy Mária kép előtt. Halála után, amikor a környékbeliek már megfeledkeztek róla is, a képről is, egy vak kislány, csodával határos módon érzékelte a képet és rámutatott.                                                                                                        

Onnantól kezdve, hogy ezután a vak kislány visszanyerte látását, sorra történtek az újabb csodák a kép előtt, amikért hálából a templomnak ezüst és réz fogadalmi tárgyakat ajándékoztak. A kép tiszteletére előbb fa kápolna épült, majd az a kőtemplom, amit ma is láthatunk Egerszalókon.

A leszállásnál láthatják stábunkat, azt, hogy miként történik egy ilyen forgatás. Két távvezérlőt láthatnak . Egy ember irányítja magát a drónt, az operatőr a kamerát, a szerkesztő pedig egy külön monitoron a tartalom és a kép összhangjára figyel.